Een natuurlijke onkruidverdelger is zeer effectief in het verwijderen van onkruid en tegelijkertijd veilig te blijven voor het milieu. Niet alle onkruidverdelgers op natuurlijke basis zijn biologisch, maar veel van deze producten zijn beter voor de natuur en de gebruiker dan chemische onkruidverdelgers.

 

Wat zijn natuurlijke onkruidverdelgers?

Onkruid vernietigt gazons, ziet er slecht uit en kan allergieën voor patiënten verergeren. Om al deze redenen zoeken veel huiseigenaren naar oplossingen voor de bestrijding van onkruid. Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van een natuurlijk product om onkruid te doden. Als je een tuin moet onderhouden, en je wilt dat het onkruidvrij is, overweeg dan het inzetten van natuurlijke producten.

Natuurlijke producten zijn meestal veel goedkoper dan chemische producten die via de winkel verkrijgbaar zijn. Houd in gedachten; je kunt nu een aantal natuurlijke onkruidverdelgers kopen in woonwinkels en tuincentra, die waarschijnlijk dezelfde prijs hebben als chemische producten. Maar je kan ook terecht in je eigen keuken.

  • Natuurlijke producten zijn niet giftig. Je kunt je op je gemak voelen om je kinderen en huisdieren in het gras te laten spelen na het besproeien met deze producten.
  • De meeste werken snel. Omdat ze natuurlijk zijn, hebben ze een sterk effect op het onkruid.
  • Deze producten tasten jouw gras niet aan en beschadigen de bodem niet. Sommige producten op basis van chemische stoffen voegen wel verontreinigingen toe aan de grond die je daar misschien niet wilt hebben.
  • Je kunt je comfortabel voelen met het besproeien van deze producten in tuinen en op bomen die fruit produceren. Ze beschadigen de kwaliteit of de veiligheid van je fruit en groenten niet.

Om al deze redenen wenden veel mensen zich tot onkruidverdelgers die veilig zijn om te gebruiken. Deze producten zijn de laatste tijd in populariteit toegenomen naarmate meer mensen op zoek gaan naar biologische of milieuvriendelijke producten om in huis te hebben.

 

Gekocht of zelfgemaakt

Mensen die op zoek zijn naar onkruidverdelgers kunnen kant-en-klare producten kopen op dezelfde locaties waar chemische producten beschikbaar zijn. Aan de andere kant kunnen sommige eenvoudige producten in je keuken ook als onkruidverdelger functioneren zonder jou of je tuin te beschadigen. 

 

Azijn werkt

De meest populaire oplossing voor zelfgemaakte onkruidverdelgers is azijn. Om dit product te gebruiken, voeg je witte azijn toe (vermijd het gebruik van andere soorten) in een spuitfles. Vervolgens sproei je de azijn direct op het onkruid. Zorg ervoor dat je de bladeren en de stengel van het onkruid bedekt. Binnen enkele uren zal het onkruid verwelken en waarschijnlijk binnen een dag helemaal afsterven.

Azijn werkt goed vanwege het azijnzuur in de azijn. Dit zuur verbrandt het blad van het onkruid waar het het tegenkomt. Vervolgens sijpelt de azijn in de grond en verlaagt de pH-waarde van de grond rondom het onkruid. Dit maakt het moeilijk voor het onkruid om opnieuw te groeien omdat het niet de voedingsstoffen krijgt van de bodem die het nodig heeft om te groeien. Houd in gedachten dat azijn ook je planten zal doden. Zorg ervoor dat je alleen spuit wat je wilt doden.

 

Organisch Gebaseerd

Een andere optie is een biologisch, in de winkel gekocht product. In de winkel gekochte biologische onkruidverdelgers zijn ideaal voor situaties waarin er een aanzienlijke hoeveelheid onkruid in de omgeving aanwezig is. Het besproeien van individueel onkruid kan tijdrovend zijn. Bovendien zijn deze producten een goede optie voor tuinen waar groenten en fruit worden geteeld. Koop bij aankoop van deze producten kwaliteitsproducten na het lezen van de meegeleverde beschrijving. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ingrediënten woorden zijn die je herkent. Sommige producten kunnen op het label “natuurlijk” hebben staan, maar kunnen ook bepaalde soorten chemicaliën bevatten. Zoek liever naar producten met het label “biologisch” die geen chemicaliën bevatten. Controleer dit voor de aankoop.

 

Zorg voor je gazon

Misschien is de beste manier om een mooie tuin te hebben wel om net geen natuurlijke onkruidverdelgers te hoeven gebruiken. Neem het hele jaar door maatregelen om ervoor te zorgen dat jouw tuin en gazon gezond blijven. Gebruik organische meststoffen en onkruidverdelgingsmiddelen zoals aanbevolen door de fabrikanten. Zorg ervoor dat je ook ongedierte uit het gazon verwijdert en houd het gras getrimd. Wanneer je merkt dat er onkruid opduikt, verwijder het dan of gebruik een van de natuurlijke onkruidverdelgers die hier worden beschreven. Dit voorkomt dat het onkruid zich snel verspreidt.